BSO

Een investering in gezonde groei

Zazou biedt kinderen datgene wat zij nodig hebben om te kunnen opgroeien tot gezonde, gelukkige en zelfverzekerde mensen.

Ruimte om te groeien
Alle kinderen hebben talenten: dingen waar ze goed in zijn, waar ze beter in willen worden en waar ze plezier en voldoening uit halen. Op de BSO geven we kinderen graag de ruimte deze talenten te ontplooien. Zij kunnen daarom bij ons meedoen aan activiteiten als koken, schilderen, breien, houtbewerken, zwemmen, skiën, sport en spel, een eigen boek schrijven en toneelspelen.

Banner05BSO-02

In de vakanties bieden we een uitgebreid programma met uitstapjes en speciale activiteiten. Ook op studiedagen verzorgen wij de gehele dag opvang. Omdat we dan meer tijd hebben gaan we er vaak op uit. We komen graag in De Torteltuin en het Plaswijckpark. Voor kinderen op de basisschool wordt de wereld snel groter. Ze doen een enorme hoeveelheid kennis op, leren continu nieuwe kinderen, juffen en meesters kennen en worden misschien lid van een vereniging. Zoveel nieuwe dingen zijn vaak leuk, maar ook (in)spannend. Daarom vinden we rust ook belangrijk op de BSO. Op alle locaties is dan ook een bankstel en/of liggen kussens waarop de kinderen kunnen ontspannen.

BSO Zazou staat open voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd en dus ook voor kinderen met een beperking of speciale zorgbehoefte. Graag bespreken wij met ouders welke begeleiding hun kind nodig heeft en in hoeverre Zazou passende opvang kan bieden.

Geborgenheid
Natuurlijk kunnen we van alles aanbieden, maar wat kinderen bovenal nodig hebben, is dat ze zich thuis voelen en dat er voor ze gezorgd wordt door mensen bij wie ze zich veilig en geborgen voelen. Bij Zazou willen we dat kinderen ervaren dat er altijd iemand voor ze is. Of ze nou blij, boos of verdrietig zijn. Onze medewerkers nemen het kind en zijn emoties serieus door bijvoorbeeld te zeggen: “Je bent verdrietig hè?” en het kind bij zich te nemen voor een dikke knuffel. Op deze manier voelt een kind dat hij zichzelf mag zijn en leert hij gevoelens te uiten en later ook zelf verwoorden. We zeggen daarom bewust niet: “Stil maar, het is al over”.

Een gezonde basis

Bij Zazou werken we vanuit een voedingsbeleid waarin verantwoorde keuzes zijn gemaakt. Zo krijgen de kinderen dagelijks rauwkost als tussendoortje. Daarnaast bieden we iedere dag de mogelijkheid om naar buiten te gaan voor een frisse neus en om lekker te bewegen. Ook ontdekken we daar het weer en de natuur, van flora tot fauna. Verder leren we de kinderen goed voor hun lichaam te zorgen. Hierbij denken we niet alleen aan persoonlijke hygiëne, maar ook aan insmeren met zonnebrandcrème als de zon schijnt.