Kinderdagverblijf

Een investering in gezonde groei

Zazou biedt kinderen datgene wat zij nodig hebben om te kunnen opgroeien tot gezonde, gelukkige en zelfverzekerde mensen.

Ruimte om te groeien
Een gezonde motorische ontwikkeling vraagt ruimte en tijd. Kinderen die de gelegenheid krijgen, kunnen zich in hun eigen tempo en op hun eigen manier ontwikkelen en leren vanzelf rollen, kruipen, zitten en lopen. Ze verkennen op een natuurlijke manier hun eigen grenzen en krijgen de kans deze steeds opnieuw op eigen initiatief te verleggen. Onze grondboxen zijn voor de baby’s een veilige plek waar ze ongestoord hun gang kunnen gaan.

Creativiteit, vindingrijkheid en fantasie zijn zaken die we graag stimuleren omdat kinderen daar de rest van hun leven profijt van hebben in het oplossen van problemen. We bieden daarom materialen aan die op meerdere manieren kunnen worden gebruikt. Zo kun je een beker gebruiken om iets in te doen, maar je kunt er ook iets onder verstoppen, het maakt herrie als je ermee op de grond slaat en het kan een hoedje zijn.

Kinderdagverblijf Zazou staat open voor alle kinderen tot 4 jaar en dus ook voor kinderen met een beperking of speciale zorgbehoefte. Graag bespreken wij met ouders welke begeleiding hun kind nodig heeft en in hoeverre Zazou passende opvang kan bieden.

Geborgenheid
Natuurlijk kunnen we van alles aanbieden, maar wat kinderen bovenal nodig hebben, is dat ze zich thuis voelen en dat er voor ze gezorgd wordt door mensen bij wie ze zich veilig en geborgen voelen. Bij Zazou willen we dat kinderen ervaren dat er altijd iemand voor ze is. Of ze nou blij, boos of verdrietig zijn. Onze medewerkers nemen het kind en zijn emoties serieus door bijvoorbeeld te zeggen: “Je bent verdrietig hè?” en het kind bij zich te nemen voor een dikke knuffel. Op deze manier voelt een kind dat hij zichzelf mag zijn en leert hij gevoelens te uiten en later ook zelf verwoorden. We zeggen daarom bewust niet: “Stil maar, het is al over”.

Baby’s bieden we bovendien geborgenheid door gebruik te maken van een draagdoek. Zeker voor een baby die nieuw is op de groep, kan het heel prettig zijn op deze manier de nabijheid van een pedagogisch medewerker te ervaren.

Natuurlijk gebeurt er op een dag bij Zazou nog meer. Ouders kunnen dit gedurende de dag volgen via het Ouderportaal. Er wordt geknutseld, feest gevierd, geslapen, gezongen en voorgelezen. Om de medewerkers te ondersteunen in het verzorgen van diverse activiteiten, heeft Zazou een activiteitencoördinator. 

Een gezonde basis

Bij Zazou werken we vanuit een voedingsbeleid waarin verantwoorde keuzes zijn gemaakt. Er wordt dagelijks groente en fruit gegeten en kinderen vanaf 1 jaar krijgen een warme maaltijd aangeboden. Daarnaast gaan we iedere dag twee keer naar buiten voor een frisse neus en om lekker te bewegen. Ook ontdekken we daar het weer en de natuur, van bloemetjes tot beestjes. Verder leren we kinderen goed voor hun lichaam te zorgen. Hierbij denken we niet alleen aan persoonlijke hygiëne, maar ook aan insmeren met zonnebrandcrème als de zon schijnt.