De organisatie

Zazou vindt zijn oorsprong in 2000. In juni startten de eigenaren (Paul en Mieke van Os) het bedrijf op, met één locatie op de Kleiweg 124. In deze periode waren de meeste kinderopvangorganisaties nog niet particulier en nog lang niet zo grootschalig als vandaag de dag. Doel van startend kinderopvang Zazou was om kinderen op te vangen van ouders die naar hun werk gingen en deze kinderen liefde, aandacht, verzorging en ruimte tot ontwikkeling aan te bieden; een tweede thuis.

Deze ene locatie zat al snel vol en er ontstond een wachtlijst vol met buurkinderen, neefjes en nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes van de kinderen die opvang hadden op de locatie 124. Een nieuwe locatie aan de Kleiweg (115) werd geopend en kort daarna de locatie aan de Donkersingel. De Donkersingel ligt in een andere wijk, dus ook deze locatie stroomde vol met kinderen uit de wijk, maar ook vanuit Bergschenhoek en Berkel. Ondertussen was het bedrijf gegroeid van één locatie met twee medewerkers, naar een bedrijf met drie kinderopvanglocaties en een veelvoud aan medewerkers.

Zazou is in de jaren meegegroeid met de vraag vanuit ouders. Zo ontstond er een moment dat de kinderdagverblijfkinderen naar de basisschool gingen en er behoefte kwam aan naschoolse opvang. Dit luidde het begin aan van de huidige BSO. Zazou ging een samenwerkingsverband aan met de Bergse Zonnebloem en de eerste locatie startte op in de school. Omdat ondertussen ook de kinderen op Zazou uit verschillende wijken kwamen, gingen de kinderen van Zazou naar verschillende scholen in en buiten de wijk. De aanvraag groeide en zo opende zich al snel een nieuwe BSO-locatie aan de Koraalstraat, waar nu het huidige kantoor is. Deze locatie richtte zich met name op de kinderen van de Tarcisiusschool. Het gebouw aan de Koraalstraat deelden wij met een peuterspeelzaal, welke later is overgenomen en waar de huidige kinderopvanggroep van 0-4 jaar ontstaan is. Zazou is in de jaren daarna verder uitgegroeid met locaties aan de Kleiweg 310, Prinses Margrietlaan en op de Meester Schatsschool.

Nu, meer dan 20 jaar later biedt Zazou nog altijd kinderopvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar met een team van meer dan 80 medewerkers. Medewerkers die er al vanaf de begintijd van Zazou bij zijn, medewerkers die in de afgelopen jaren zijn begonnen bij Zazou en zelfs met medewerkers die hier zelf als 0-jarige zijn begonnen en nu werkzaam zijn in ons team. Een groot, gepassioneerd en leergierig team van gespecialiseerd pedagogisch medewerkers en alle andere ondersteunende medewerkers zoals HR, praktijkopleiders, administratief medewerkers, pedagogen, coaches, activiteiten coördinatoren en nog veel meer. Samen vormen zij Zazou!

Zazou wil nog altijd die basis aanbieden waar het in 2000 mee begonnen is: kinderen, ouders en medewerkers een omgeving aanbieden waar zij zich gezien en gehoord voelen en de ruimte krijgen om zich op hun eigen, unieke manier te ontwikkelen.

Welkom bij Zazou!