Ouderapp

Ouderapp

Zazou werkt met een digitale ouderapp. De inloggegevens ontvangen ouders bij de start van de kinderopvang. Met de Zazou ouderapp kun je:

– Foto’s geplaatst door de medewerkers zien

– Informatie vinden over het dagverloop van je kind/de groep (dagritme, maaltijden, activiteiten)

– Ruildagen regelen

– Extra opvangdagen aanvragen

– Afwezigheid aangeven

– Facturen bekijken

– Persoonlijke wijzigingen doorvoeren

– Documenten inzien (plaatsingsovereenkomsten/correspondentie)

Ouderapp op je telefoon of tablet

Gebruik de app van flexkids om zelf het een en ander te regelen rondom de kinderopvang.

Download de app ‘Flexkids’ in de Apple of Playstore.

Je logt in op de app met de gebruikersnaam (e-mailadres) die je van ons toegestuurd krijgt en het zelf te kiezen wachtwoord bij het aanmaken van een account. Niet ontvangen? Dan kun je een mailtje sturen naar de plaatsing, dan maken zij dit voor je in orde.

Voordat je de app kan gebruiken heb je eenmalig de pincode 3051 nodig.

Je kunt de ouderapp downloaden door op een van de onderstaande knoppen te klikken:

Opvang afmelden?

Ga in de app naar de opvangkalender, als je meerdere kinderen in de opvang hebt kies dan rechts bovenin voor een van je kinderen. Kies dan de maand en de dag die je wilt afmelden. Klik op de dag en vervolgens kan je via de wizard een bericht achterlaten voor de groep of kiezen om af te melden.
Doe dit voor alle dagen waarvan je nu al weet dat je kind geen gebruik gaat maken van de opvang.

Wanneer de af te melden dag 10 dagen of meer in de toekomst ligt ontstaat er ruiltegoed dat je kan inzetten (op een later moment of direct al) voor wanneer je extra opvang nodig hebt.

Opvang aanvragen?

Als je extra opvang nodig hebt, bijvoorbeeld een extra incidentele dag, een vakantiedag of studiedag, ga dan ook naar de opvang kalender, selecteer rechts bovenin het kind waarvoor je opvang wilt aanvragen als je meerdere kinderen in de opvang hebt. Ga naar de maand en dag waarop je de opvang wilt aanvragen en klik op het dagnummer of de dag aanduiding (ma, di, wo etc), bijvoorbeeld voor maandag 01 november op ‘MA’ of ‘1’.
Vervolgens kan je een product kiezen dat je wilt aanvragen. Afhankelijk van het gekozen product kan het zijn dat je ook een aanvang en eind tijd moet opgeven. Vul die in en druk op het vinkje.

Je kan nu voor meerdere dagen tegelijkertijd of meerdere kinderen extra opvang aanvragen, let er wel op dat je de aanvraag via het winkelmandje dat ontstaat (rechts bovenin) afrondt. Pas na afronding is je aanvraag echt ingediend en gaan wij er mee aan de slag. Via meldingen in de app blijf je geïnformeerd en onder ‘verzoeken’ kun je de aanvraag terugzoeken om de status ervan te zien.