Manon

Ik werk als pedagogisch medewerker op de verticale groep op de Koraalstraat. Dit betekent dat wij kindjes van 0 tot 4 jaar in één groep hebben. Ik vind het elke dag weer een feestje om de interactie tussen de kinderen te zien. 
De baby’s en jongere kindjes kijken de ontwikkeling bij de oudere kinderen af en andersom vinden de oudere kinderen het prachtig om te helpen bij de baby’s en/of voor te doen hoe je het beste kan fietsen, dansen of uit een beker kan drinken. 
Ook is er door de verticale groep de mogelijkheid om broertjes en zusjes op één groep te hebben, naast dat het geweldig is om de broer/zus relatie van dichtbij mee te maken, is het ook heel waardevol om voor een langere periode een relatie met de ouder op te bouwen. 

Menno

Hallo, ik ben meester Menno! Voordat ik binnenstapte in de wereld van de kinderopvang was ik werkzaam als webdeveloper bij een klein bedrijf … maar kwam er binnen 2 jaar al achter dat ik er niet gelukkig van werd en dat ik zeer slecht ben in stilzitten. Ik hou van hard werken, anderen helpen en hecht veel waarde aan een goede band met mensen.

Eerst ben ik vrijwilliger geworden bij mijn Scoutinggroep (waar ik inmiddels al 5 jaar leiding ben bij de welpen 7-11 jaar en bevers 5-6 jaar). Dit was mij zó goed bevallen, dat het mij wel leuk leek om hier mijn baan van te maken.

Ik heb een hoop tegenslagen gehad in mijn tijd als BBL-student in de kinderopvang (o.a. de Corona tijd en een burn-out), maar desondanks heb ik mijn diploma weten te bemachtigen!

Inmiddels ben ik bijna 3 jaar werkzaam bij de BSO en heb het nog steeds ontzettend naar mijn zin! De kinderen van school ophalen, gezellig eten en drinken tijdens de stamgroep, de activiteiten en uitstapjes. Waar ik ook veel waarde aan hecht is een goede band. Door de jaren heen heb ik veel aan die banden kunnen werken, en op de vrijdag en vakantiedagen zie ik soms kinderen die ik niet meer zie op mijn vaste locatie. En maakt dat het leuk om elkaar weer te zien, spreken en samen te spelen. Daar aansluitend ben ik ook een grote voorstander van de manier waarop we bij Kinderopvang Zazou werken volgens de Gordon methode.

“ik ben belangrijk, jij bent belangrijk en onze relatie is belangrijk”

Yvette

''In december 2009 met de opening van de kinderdagverblijflocatie Kleiweg 310 ben ik in dienst gekomen. Ik was net klaar met de opleiding Social Work en wilde na diverse stages en banen in de jeugdzorg, graag ervaring opdoen in de reguliere kinderopvang. Tijdens de sollicitatie had ik aangegeven dat ik het werk in de kinderopvang als iets tijdelijks zag, ik hoor het mezelf nog zeggen. Jaren later ben ik nog altijd met veel plezier werkzaam bij Kinderopvang Zazou, eerst als pedagogisch medewerker op de groep, een aantal jaar geleden maakte ik de overstap naar praktijkopleider en inmiddels werk ik voor het personeelsbureau van Kinderopvang Zazou. Waarom ik nog lang niet aan weg gaan denk, ik beschouw Kinderopvang Zazou als mijn tweede thuis. Op de groepen wordt met de Gordonmethode gewerkt, voordat ik bij Kinderopvang Zazou kwam werken had ik er nog nooit van gehoord, toch heb ik de methode altijd als heel fijn ervaren, want juist de communicatie naar kinderen toe is zo belangrijk. Met ongeveer 80 medewerkers kent iedereen elkaar en het voelt alsof iedereen elkaar kent.''  

Chantal

Ik werk met veel plezier bij kinderopvang Zazou. De sfeer is ongedwongen en je kunt er helemaal jezelf zijn. Ik heb diverse trainingen gedaan om te leren opvoeden volgens de Thomas Gordon methode. Deze trainingen hebben mij veel gebracht, niet alleen in mijn werk maar ook op persoonlijk vlak. Regelmatig worden er leuke trainingen aangeboden die je verdieping geven in het werk op de groep. Geen wonder dus dat ik inmiddels al 14 jaar bij Zazou werk!